Beyaz Altın Nasıl Yapılır ?

Tarih: 30.07.2021 09:51
Beyaz Altın Nasıl Yapılır ?
Beyaz Altın Kolye Daha çok Tektaş Yüzükler de kullanılmaktadır. Evlilik yüzüğü olarak da tercih edilmektedir. Sarı altın tabiki her zaman revaçta olmaya devam etmektedir.
Altının En saf Hali 24 Ayar ve Sarı Renktedir. Saf Altın takılar çok yumuşaktır. Tırnagınızla bile üzerinde rahatlıkla bile iz bırakabilinmektedir. Beyaz renği verebilmek için gümüş, paladyum, manganez ve nikel gibi maddeler kullanılmaktadır. %75 altın %25 diğer maddeler katılamasıyla elde edilmektedir. 

Beyaz Altın da Nikel Kullanımı

İlk Beyaz Altın üretimlerinde Nikel kullanımı yapılmaktaydı. Nikel vücuda temas etmesiyle alerjik rahatsızlıklar vermesi yüzünden vazgeçilmeye başlandı. Artı olarak nikelin weerğime derecesi yüksek lmaı yüzünden katılma işlemi zorlaşmakata ve sert bir malzeme edilmekteydi. Daha parkla bir beyaz renk vermesi yüzünden tercih edilen Nikelden altına katılmasından vazgeçilmektedir.

Beyaz Altın Neden Tercih Edilir.

Beyaz altın son dönemler de özellikle tek taş yüzüklerde tercih edilmeye başladı. Tektaş yüzüklerde kullanılan beyaz altın gösterişli bir tasarım olarak kullanılmaktadır. Beyaz altın sarı altınla karışık olarakta kullanımakta buda takılarda hoş bir tasarım oluşturmaktadır. Beyaz altın son dönemlerde özellikle Baget taşlarla süslendiğinde küpe, kolye ve bilekliklerde kullanımı artmıştır. Gümüşün beyaz rengiyle yarışmaya başlamış ve çokça tercih edilmeye başlanmıştır.
Beyaz altın solma yapmaması içindeki maddelerden kaynaklanmaktadır. bakımı ve kullanımı kolaydır. Beyaz altın sarı altından biraz daha sert olması yüzünden değerli taşları daha sıkı tutmaktadır. Beyaz altından kolay kolay taşlar düşmemektedir. Bu yüzden beyaz altın daha çok özel taşlarla kullanılmaktadır.

 

Kategoriler
İlgili Ürünler
Yükleniyor...